WAT KOST EEN RASKAT ????

WAT KOST EEN RASKAT ????


U denkt er over een Siamees kitten te kopen ? Geweldig !

Maar de laatste tijd krijgen wij steeds vaker te horen ;
“ Waarom kost een Siamees of een andere raskat zoveel geld ?”.

Als u nog nooit een raskat heeft gekocht , dan bent u waarschijnlijk verrast als u hoort dat een Siamees in Nederland vanaf € 1000,- euro kost.

Ook als u een stamboom niet belangrijk vindt of bereidt bent een kleine schoonheidsfout te accepteren , zult u bij een verantwoorde fokker geen kitten onder deze prijs kunnen krijgen.

Waarom ? Ik ga het u uitleggen en voorrekenen :

 

Kosten voor een gemiddeld nest van 4 kittens :

Totaal gemiddeld per nest in € euro’s :

Per kitten in € euro’s :

* Dekgeld kater

500 – 600 ,-

125 – 150 ,-

* Reiskosten naar
   de
Kater.

100 – 300 ,-

25 – 75 ,-

* Snaptest moeder

60 ,-

15 ,-

* PRA-test moeder

47 ,-

11,75

* Moeder chippen

50 ,-

12,50

* Lidmaatschap

   Vereniging

27,50

6,88

* 1e enting ( 10 weken )

112 ,-

28 ,-

* 2e enting ( 13 weken )

112 ,-

28 ,-

* EU
   Dierenpaspoort

30 ,-

7,50

* Ontwormen (2 x )

20 ,-

5 ,-

* Voeding voor

   +/-  14 weken

600 – 900 ,-

150 – 225 ,-

Totaal :

1658,50 – 2258,50

414,63 – 564,63


In deze opsomming van kosten zijn onvoorziene omstandigheden , zoals een keizersnee bij de moederpoes , een klein nestje ( minder kittens ) , een verkoudheidje of een darmvirusje bij kittens of chippen van de kittens of je katten laten testen op bloedgroep , PRA , HCM of PKD niet eens meegerekend.

Alleen al deze kosten tonen aan , dat een fokker minder “ verdient ” dan de prijs van een kitten doet vermoeden.

Daarbij komen natuurlijk de vele uren van socialiseren , verzorging om de kittens tot zo sociaal mogelijk dieren te laten opgroeien. Of de uren die we vooraf besteden aan het uitzoeken van stambomen om de meest ideale combinatie van poes x kater te maken , zodat de kans op gezonde kittens heel groot is.

Deze uren tellen we niet mee omdat wij het “ Fokken “ nog steeds als een hobby beschouwen. Als u echter bij ons een Siamees kiest , dan doen wij ons uiterste best voor u een kitten te fokken met vooruitzicht op een lang en gezond leven !

Helaas geldt te vaak binnen de Catfancy : Goedkoop is duurkoop !

Niets is 100% gegarandeerd , je heb toch met iets levens te maken en er kan altijd wat gebeuren , ziektes , ongelukjes of ontsnappingen.


Mocht u nu nog steeds in een kitten van onze Cattery geïnteresseerd zijn , dan vind u hieronder onze voorwaarden :

 

·        Kittens worden geleverd met een Felikat-stamboom , chip ,  2 maal enten en 2 maal ontwormen. Er wordt nooit zonder stamboom gefokt.

·        Kittens voor het buitenland worden ook nog rabiës geënt en gechipt.

·        Kittens mogen pas met 14/15 weken verhuizen naar de nieuwe eigenaar , en met een gewicht van minimaal één kilo. En anders later.   

·        Wij verkopen onze kittens alleen aan blijvende liefdevolle tehuizen. Van onvoorziene omstandigheden verwachten wij bericht , zodat we gezamenlijk een oplossing kunnen zoeken , dus nooit zonder onze medeweten wordt het kitten door verkocht of weggegeven.

·        Ook vinden wij dat ons kitten niet los buiten mag lopen , maar wel in een afgeschermde tuin , onder toezicht , of een kattenren.

·        Het kitten wordt alleen geplaatst als er nog een ander huisdiergenoot aanwezig is.

·        Onze kittens worden alleen verkocht aan mensen die eerst op bezoek zijn geweest in onze Cattery om zo persoonlijk kennis te kunnen maken met de , misschien , toekomstige eigenaar. Om wederzijdse vragen te kunnen stellen en te beantwoorden.

·        Wij vragen een aanbetaling van € 250,- euro , dit geeft de koper en ons de garantie dat het kitten voor hem/haar blijft gereserveerd. Bij annulering van het kitten is er geen teruggave van de aanbetaling.

·        Over de prijs van onze kittens valt niet te onderhandelen , wij hebben vast prijzen.

·        Uiteraard worden wij ook graag op de hoogte gehouden van en over alle dingen die onze kittens meemaken…..Daarom zouden wij het erg leuk vinden , als u ons af en toe een berichtje , telefoontje of een foto van ons kitten zou willen toesturen.

 

Men kan bij ons vrijblijvend komen kijken na afspraak en eventueel een kitten reserveren. Voor meer informatie over kittens en de verwachte nesten kan u altijd vrijblijvend bellen of mailen.

Telefoonnummer : 0031-(0)299-640309
                                                               OF
E-mailadres : diana.staarthof@kpnmail.nl