HOE HET BEGON .....

In de zomer van 1968 werd mijn zuster , Madeleine , geboren. Mijn moeder kwam met haar thuis en zag uit de toiletpot een rat komen , ze woonde toen op de bloemenmarkt in Amsterdam.

Mijn moeder zei : Ik ga nu weg en kom niet ieder terug dan dat er een kat in huis is. Mijn vader heeft toen hals overkop een HTK-kater , Pasja , gehaald bij zijn broer.

Het jaar daarop kreeg mijn vader voor zijn verjaardag een Siamese seal point poesje , Soraya , cadeau. Jammer genoeg had deze Siamees geen stamboom , de fokker was te laat met aanvragen van de stambomen.

In deze winter , 1969 , was er een kattenshow van Felikat in de beurs van Berlage. Daar is mijn moeder lid geworden van de eerste kattenvereniging van Nederland.

In 1970 ging mijn moeder voor het eerst showen met Soraya en Pasja in Amsterdam , omdat beide katten geen stambomen hadden werden ze ingeschreven in de nieuwelingen klasse.
 
Pasja werd gedetermineerd als een Europees Korthaar en Soraya werd natuurlijk gedetermineerd als Siamees. Pasja behaalde 3 x CAP en 1 x CAPIB en werd meerdere keren BIS en Soraya behaalde maar zeer goed , maar er werd geadviseerd om met haar te gaan fokken.
 
Soraya heeft twee prachtige nesten gehad met de kater van mevrouw M. Kuipers-Kossen.

Sheila & Soraya

Daarna werd het showen en fokken op een laag pitje gezet , want ondertussen was ik , Diana , geboren.
 
In 1987 overleed onze Soraya en zoals het gezegde is : Eens een Siamees altijd een Siamees.
 
Dus ging ik opzoek naar een nieuwe Siamees en ik kwam terecht bij Cattery van Diaspora , maar die had op dat moment geen kittens maar haar vriendin wel Cattery Johagry’s.
 
Daar heb ik mijn eerste seal point poes , Sheila , gekocht. Natuurlijk ging ik ook showen en fokken met haar en zo is mijn Cattery Van PinkPalace ontstaan.

Ik heb dus eigenlijk het fokken van Siamezen van mijn moeder over genomen en zij is verder gegaan met Cornish Rexen.

Roxanne & Soraya